Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Αλληλεγγύη στη Μαργαρίτα Λ., δίκη Παρασκευή 8 Μάρτη 9πμ στην Ευελπίδων

 ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΤΑΔΙΩΚΕΙ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ
Την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012 στις 7 το απόγευμα, κλιμάκιο της αστυνομίας στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς» διενεργεί ελέγχους στην πλατεία Κλαυθμώνος. Έχουν ακινητοποιηθεί λεωφορεία για τον εντοπισμό μεταναστών, ενώ στην πλατεία αστυνομικοί με πολιτικά και ένας ειδικός φρουρός έχουν σταματήσει μετανάστες και ζητούν τα χαρτιά τους. Η αστυνομία προκλητικά και βάναυσα απαιτεί από τους μετανάστες να μιλήσουν ελληνικά και τους τρομοκρατεί. Στο σημείο αυτό πλησιάζει η Μ.Λ., περαστική από την πλατεία, και ζητάει από τους αστυνομικούς να φέρονται στους ανθρώπους με τον απαραίτητο σεβασμό. Οι αστυνομικοί της είπαν απειλητικά να απομακρυνθεί και όταν εκείνη επέμεινε να υπερασπιστεί τη θέση των μεταναστών που δεν καταλάβαιναν την γλώσσα και ήταν εμφανώς απελπισμένοι, άσκησαν σωματική βία, της πέρασαν χειροπέδες και την έσυραν πεζή στο Α.Τ. Ακρόπολης. Στο τμήμα της ασκήθηκε έντονη ψυχολογική βία και τρομοκρατία προκειμένου να ζητήσει συγγνώμη και να δείξει «μεταμέλεια» για την πράξη της. Εκείνη αρνήθηκε κατηγορηματικά, η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη και σχηματίστηκε δικογραφία. Σήμερα αντιμετωπίζει τις κατηγορίες αντίσταση κατά της αρχής, εξύβριση και σωματικές βλάβες σε αστυνομικούς.
        Το μήνυμα είναι σαφές. Όποιος ή όποια τολμήσει να εκδηλώσει έστω και λεκτικά την αλληλεγγύη του απέναντι σε συνανθρώπους του που καταδιώκονται λόγω διαφορετικής πολιτισμικής και εθνικής προέλευσης, όποιος ή όποια διαμαρτύρεται και αντιστέκεται στην κρατική βία, στην αστυνομική αυθαιρεσία και την καταστολή έχει να αντιμετωπίσει σύλληψη, βία, κρατητήριο και εισαγγελέα, με κρατική πολιτική εντολή. Όποιος ή όποια σήμερα δεν πει ΟΧΙ στη φασιστική βία του κράτους και του παρακράτους, αύριο δε θα τολμά να σηκώσει κεφάλι. Το κράτος με τους διωκτικούς, τρομοκρατικούς μηχανισμούς του επιδιώκει την υποταγή, την υποτέλεια, την εξουδετέρωση κάθε αντίστασης.
        Δηλώνουμε αμετανόητοι. Η αλληλεγγύη είναι αδιαπραγμάτευτη. Ο αγώνας για αξιοπρέπεια διαρκής και επίμονος. Το αστυνομικό κράτος θα μας βρίσκει απέναντι του πιο ισχυρούς και πιο αποφασισμένους.
        Η Μ.Λ. δικάζεται στις 8 Μάρτη2 013 στην Ευελπίδων.
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ


[edit 9 Μάρτη: Η Μαργαρίτα αθωώθηκε]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου