Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Πέθανε ο άνθρωπος την ώρα που παρενέβαινε στο δημοτικό συμβούλιο Περιστερίου για το κλείσιμο του Κολυμβητηρίου

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ

Tο ανοιχτό δημοτικό κολυμβητήριο Περιστερίου (Χωράφας) είναι κλειστό με ευθύνη της δημοτικής αρχής που δεν χρηματοδοτεί τα έξοδα συντήρησης και λειτουργίας του, στα πλαίσια της κοινωνικής επίθεσης από την κρατική και τοπική   εξουσία ενάντια στα κοινωνικά αγαθά. Ο δήμος Περιστερίου μετέφερε το κόστος λειτουργίας στους αθλητικούς συλλόγους με αποτέλεσμα να επιβαρυνθούν με μηνιαία συνδρομή οι αθλητές και οι οικογένειές τους. Είναι ξεκάθαρο ότι ο δήμος οδηγεί το κολυμβητήριο στους ιδιώτες με μόνο σκοπό το κέρδος και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Την Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου συγκεντρώθηκαν γονείς, αθλητές και παιδιά για να απαιτήσουν το άνοιγμα του κολυμβητηρίου. Στην εκρηκτική ατμόσφαιρα που επικρατούσε η διοίκηση του δημοτικού συμβουλίου επιτέθηκε απαξιωτικά και αυταρχικά στους συγκεντρωμένους. Ένας γονιός που ζητούσε επίμονα το λόγο και δε του δόθηκε ποτέ, έχασε τις αισθήσεις του από την ένταση και παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον βοηθήσουν, πέθανε μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Κράτος και δήμος με τα μνημόνια, την ανεργία, την καταστολή, τα δημοτικά τέλη, την καταπάτηση και ιδιωτικοποίηση των δημόσιων χώρων μας οδηγούν καθημερινά όλο και περισσότερο στην εξαθλίωση, τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό με αποτέλεσμα να χάνονται ανθρώπινες ζωές.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ
ΝΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ
ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΓΕΙΤΟΝΙΑ
Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου