Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Για την χτεσινή παρέμβασή μας στο δημοτικό συμβούλιο

Χτες, 25 Σεπτέμβρη, στις 9μμ έγινε παρέμβαση από την Λαϊκή Συνέλευση Αιγάλεω στο δημοτικό συμβούλιο για μια ακόμη φορά. Η συνθήκη της κρίσης φαίνεται να λειτουργεί αθροιστικά για τα προβλήματα στην πόλη καθώς μαζί με την Συνέλευσή μας στον χώρο του δημαρχείου παρευρίσκονταν και 120 περίπου κάτοικοι διαμαρτυρόμενοι για το κλείσιμο του δημοτικού κολυμβητηρίου.
Η παρέμβασή μας άνοιξε την "συνεδρίαση" όπου και πάλι θέσαμε το ζήτημα του Πατινάζ υπό το βάρος όμως ενός απεχθούς γεγονότος: της παρουσίας και της επίθεσης των ΜΑΤ στις 10 Σεπτέμβρη το πρωί.
Τα πράγματα φαίνεται να αλλάζουν. Για πρώτη φορά, το δημοτικό συμβούλιο φάνηκε διαλλακτικό και έτοιμο να συζητήσει εναλλακτικές προτάσεις. Ακόμη κι αν πρόκειται για "ντρίπλα" αυτό αποτελεί ένα αδιαμφισβήτητο θετικό βήμα για τον αγώνα μας να μην τσιμεντοποιηθεί το μπαρουτάδικο.
Τα επιχειρήματα από τη μεριά των δημοτικών συμβούλων ήταν πολλά (με την εύκολη επίκληση ενός κυνικού ρεαλισμού των προτάσεων αλλά και με την εκ των πραγμάτων υπεράσπιση των επιλογών τους να συναινέσουν στο"έργο") αλλά εξίσου έωλα όταν δοκιμάζονται με την απαράδεκτη προϋπόθεση της τσιμεντοποίησης ενός ακόμη χώρου αστικού πρασίνου. 

Συνεχίζουμε με μια ακόμη δενδροφύτευση στον χώρο του Πατινάζ την Κυριακή 30 Σεπτέμβρη στις 11πμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου