Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΝΑΣ ΜΑΤΑΤΖΗΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΒΡΕΦΟΣ!

Πρωί-πρωί μπουλντόζα-κλούβα-διμοιρίες και ΜΑΤ προσπαθούν να επιβάλλουν νόμο και τάξη, απεσταλμένοι  της δημοτικής αρχής που σπεύδει να εισπράξει τη λεία της αξιοποίησης.
Εδώ και χρόνια το «φιλέτο» Μπαρουτάδικο δημιουργεί προσδοκίες εύκολου κέρδους σε όσους ονειρεύονται μια τσιμεντούπολη γεμάτη καφετέριες, πλαστικά γκαζόν, διαδρομές fitness και αποστειρωμένα πολυκαταστήματα.
Από το «όραμα» της νοσηρής ανάπτυξης στην πραγματικότητα της ασιτίας, αντί οι κοινωνικοί φορείς να φροντίζουν να αντιμετωπίζουν τη φτώχεια, προτιμούν το γνωστό δρόμο της ευμάρειας για τους λίγους, προωθώντας «έργα» στα χέρια των «αγαπητών συνεργατών» τους, των εργολάβων και λοιπών παρατρεχάμενων.
Το Πατινάζ, στη δυτική άκρη του Μπαρουτάδικου, χώρος ήδη χτισμένος με πολλά σχολεία γύρω που αδειάζουν, μοιάζει «ευκαιρία» για να εισπραχθούν  1.099.099 ευρώ με την  πρόφαση ενός βρεφονηπιακού σταθμού  που θα «στολίσει» πολυτελώς το «υπό αξιοποίηση» άλσος.
Είναι τόση η πρεμούρα να μην χαθούν κονδύλια ( αλήθεια, πόσοι θα τα «γευτούν»;) που δε δίστασαν να φέρουν ΜΑΤ  προκειμένου να «πείσουν» ότι το «νόμιμο» είναι και αναγκαίο, ενώ πλέον όλοι γνωρίζουν ότι ούτε για τους υπάρχοντες παιδικούς σταθμούς δεν αρκούν οι εργαζόμενοι (απλήρωτοι επί μήνες και με την απειλή απόλυσης όπως όλοι), ότι «λεφτά δεν υπάρχουν» και ότι ο Δήμος πλέον ζητιανεύει τη μηνιαία συμβολή των γονέων ακόμα και για το γάλα!
Με περίσσεια «ευαισθησία» ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι ξεκίνησαν εγγραφές (!) κι ότι «για το καλό των παιδιών μας» το έργο θα γίνει.
Εμείς ανακοινώνουμε λοιπόν ότι το έργο ΔΕΝ θα γίνει, ότι λαθραίοι των κονδυλίων ΔΕΝ θα τσιμεντώσουν τα δέντρα, ότι ΔΕΝ θα υποστείλουμε ούτε στιγμή την αντίσταση στις ψεύτικες υποσχέσεις και τη διεκδίκηση του «καλού μας» όπως το ξέρουμε εμείς. Κι αυτό δεν θα συμβεί περιμένοντας «σωτήρες»  αδρανείς και απελπισμένοι. Θα συμβεί με τη ζωντανή εμπλοκή μας σε αυτό που μας αφορά.
Ο καθένας από μας και όλοι μαζί διεκδικούμε το αυτονόητο: ελεύθερους, δημόσιους χώρους πρασίνου, χώρους συνάθροισης, ανάσας, ανταλλαγής και αξιοπρέπειας, ενάντια στη ληστεία της γης και την εκμετάλλευση, ενάντια σε μια ζωή-εμπόρευμα, ενάντια σε μια «ζωή-πατίνι»!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΤΙΝΑΖ!
Συνάντηση περιοίκων και αλληλέγγυων στο χώρο του Πατινάζ Δευτέρα 10 Σεπτέμβρη στις 7μμ.

Λαϊκή Συνέλευση Αιγάλεω
Πρωτοβουλία περίοικων του "Πατινάζ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου