Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Για μια προκλητική και αιφνιδιαστική “επίσκεψη”




Την Δευτέρα και κατά την ολοκλήρωση της συνέλευσης αντιληφθήκαμε την επίσκεψη του Σαμαρά στο εκλογικό περίπτερο του κόμματός του στην πλατεία Εσταυρωμένου. Τα χαμηλά ποσοστά του στις εκλογές της 6ης Μάη στο λεκανοπέδιο έγιναν ένας βραχνάς που θεωρεί ότι αντιμετωπίζεται μόνο με επί τόπου παραστάσεις και περιπτεράκια στα προάστια.
Η αντίδραση της Λαϊκής Συνέλευσης παρά τον αιφνιδιασμό...ήταν ακαριαία και επίμονη.
Φωνάχτηκαν συνθήματα και δηλώθηκε ότι είναι ανεπιθύμητος δια μικροφώνου συνοδεία αντάρτικων τραγουδιών, ούτως ώστε να υπονομευτεί με τον πιο κατάλληλο τρόπο το ομαλό σκηνικό που απαιτείται για τέτοιες τηλεοπτικές παράτες. Οι κομπάρσοι έκαναν επίδειξη ήθους αρκούμενοι σε "χειρονομίες". Οι ένστολοι και μη φρουροί κατέφθασαν τρέχοντας για να διασφαλίσουν την ομαλότητα. Οι επιλεκτικές τους υποδείξεις απαντήθηκαν με την αδιάλλακτη επιμονή μας.
Το αποτέλεσμα ήταν, μετά από δυο βιαστικές χαιρετούρες, ο Σαμαράς να φυγαδευτεί από τους παρατρεχάμενούς του ταπεινωμένος και ανήσυχος.
Το περίπτερο έμεινε μέχρι αργά ανοιχτό ακόμη κι όταν όλα τα άλλα έκλεισαν προφανώς για..."περιφρούρηση".
Από την πλευρά μας προχωρήσαμε στην προγραμματισμένη προβολή της ταινίας “ο αληθινός φασισμός” με τη συμμετοχή αρκετού κόσμου.

Ας γνωρίζουν καλά όλοι αυτοί που έχουν υποθηκεύσει τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων για τα επόμενα χρόνια, που έχουν λεηλατήσει ταμεία, μισθούς, συντάξεις, υγεία, που σκοπό έχουν να βαθύνουν όλο και πιο πολύ την εκμετάλλευση, τη φτώχεια και τον εξανδραποδισμό, που δρομολογούν με όλο και μεγαλύτερη ένταση τον κοινωνικό εκφασισμό, ότι δεν θα κυκλοφορούν αμέριμνοι στις γειτονιές που έχουν διαλύσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου