Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Πορεία ντόπιων και μεταναστών ενάντια στις φασιστικές επιθέσεις, χθες στο Αιγάλεω



Μετά την ενημέρωση που έγινε από μετανάστες κατά τη διάρκεια της συνέλευσης της Δευτέρας -και αφορούσε σε επίθεση από ομάδα φασιστών που δέχτηκαν μετανάστες που ζουν στις γειτονιές μας δέκα χρόνια διατηρώντας μαγαζί ψιλικών- συγκεντρωθήκαμε χθες στις 18:00, περίπου 70 άτομα, ντόπιοι και μετανάστες, στο σημείο της επίθεσης (Ιερολοχιτών 10).

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με πολλούς μετανάστες που βρίσκονταν στο σημείο σε μια πρώτη προσπάθεια κατοχύρωσης σχέσεων αλληλεγγύης και μελλοντικής σύμπραξης τόσο απέναντι στον θεσμισμένο ρατσισμό όσο και απέναντι σε φασιστοειδή καθάρματα.

Με κεντρικό πανώ «Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας» και τη διακριτική «συνοδεία» δύο περιπολικών, βγήκαμε στη Θηβών (με κατεύθυνση προς πειραιά) με σκοπό να διαδηλώσουμε στα πέριξ της γειτονιάς. Πορευτήκαμε στη Θηβών, ανεβήκαμε τη Δημοκρατίας, στρίψαμε δεξιά στην οδό Ξανθίππης για να βγούμε στην Κώστα Βάρναλη από όπου και καταλήξαμε, μέσω της Αθηνάς, στο σημείο συγκέντρωσης.

Παρ’ ότι η πορεία δεν είχε καλεστεί (παρά μόνο μέσα από τα πρακτικά στο blog όπου ανέβηκαν την ίδια ημέρα) χαρακτηρίστηκε από δυνατό παλμό. Μοιράστηκαν εκατοντάδες κείμενα, φωνάχτηκαν και γράφτηκαν συνθήματα, σε μια πρώτη αντανακλαστική αυθόρμητη κίνηση γνωστοποίησης του γεγονότος, ενώ υπήρχε ιδαίτερα θετική ανταπόκριση από τη γειτονιά∙ μια γειτονιά που για πολλά χρόνια κατοικείται από ντόπιους και μετανάστες χωρίς να έχουν εμφανιστεί δείγματα ρατσισμού. Οι συγκεκριμένοι υπάνθρωποι φασίστες (που τριγυρνούν στις περιοχές χτυπώντας μετανάστες) είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα βάλουν από το παράθυρο όσα οι κοινότητές μας έχουν πετάξει από την πόρτα εδώ και χρόνια.

Το Αιγάλεω ξέρει πολύ καλά τί σημαίνει φασισμός… Και θα τον τσακίσει!

Συνεχίζουμε…
Παραθέτουμε το κείμενο που μοιράστηκε στην πορεία:

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ

Την Κυριακή το βράδυ, μία ομάδα θρασύδειλων ρατσιστών που είχαν βγει παγανιά, επιτέθηκαν και χτύπησαν βαριά Πακιστανό μετανάστη, χρόνια εγκατεστημένο στη γειτονιά μας, την ώρα που έκλεινε το μαγαζί του. Αυτή η εγκληματική ενέργεια έρχεται να προστεθεί σε δεκάδες παρόμοιες που έχουν γίνει στην ευρύτερη περιοχή μας το τελευταίο διάστημα. Είναι εγκληματική ενέργεια σε βάρος και των ντόπιων και των μεταναστών. Μετατρέπει την αντιπαράθεση όπου υπάρχει στην κοινωνία ανάμεσα στους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα από τη μία πλευρά και στους τραπεζίτες και τους μεγαλοκαρχαρίες από την άλλη, σε πόλεμο ανάμεσα στους φτωχούς. Ακριβώς για αυτό, δεν αποδεχόμαστε ότι οι μετανάστες είναι συλλήβδην εγκληματίες και υπεύθυνοι για ό,τι συμβαίνει. Οι λόγοι της μετανάστευσης είναι πάντα ίδιοι: Η φτώχεια και η εξαθλίωση. Οι ίδιοι λόγοι που έχουν στείλει και στέλνουν σήμερα στην ξενιτειά τους γείτονες, τους φίλους, τα παιδιά μας.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου