Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Για τη μοτοπορεία αλληλεγγύης στους χαλυβουργούς




Η μοτοπορεία αλληλεγγύης που είχε καλεστεί από την Λαϊκή Συνέλευση Αιγάλεω για το Σάββατο 19 Μάη, με την συμπόρευση κι άλλων συναγωνιστών από λαϊκές συνελεύσεις, κατέληξε στην πύλη της Ελληνικής Χαλυβουργίας γύρω στη 1.300μμ Εκεί μας περίμεναν απεργοί χαλυβουργοί με τους οποίους ανταλλάξαμε σχετικά γύρω από τον ίδιο τον αγώνα τους όσο και για το πολιτικό σκηνικό γενικότερα. Το κλίμα ήταν αρκετά καλό δεδομένης της πολιτικής καχυποψίας που έχει καλλιεργηθεί ευθύς εξαρχής της απεργίας απέναντι στο πόσο "κοινωνικά" αντιλαμβάνονται την "πολιτικότητα" των μορφωμάτων των λαϊκών συνελεύσεων οι ίδιοι οι χαλυβουργοί ή καλύτερα οι πιο κομματικά ενταγμένοι ανάμεσά τους.
Ο αγώνας των χαλυβουργών δεν πρέπει να απομονωθεί για πολλούς λόγους, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι αυτονόητοι. Οι πρόσφατες κινήσεις της εργοδοσίας να δρομολογήσει οργανωμένη απεργοσπασία έχουν πέσει στο κενό μέχρι στιγμής, αλλά είναι σίγουρο ότι θα συνεχιστούν. Όπως και να έχει οι χαλυβουργοί δηλώνουν αποφασισμένοι: "τόσες μέρες στεκόμαστε όρθιοι, έχουμε μάθει πλέον... είναι πια αδύνατον να σκύψουμε..."
Στην  τελευταία τους συνέλευση 179 εργαζόμενοι ψήφισαν υπέρ της συνέχισης της απεργίας και 53 κατά (πολλοί από τους οποίους εργάζονται στα γραφεία της επιχείρησης στηγν Κηφισιά). Την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν εκλογές στο σωματείο τους και μέχρι στιγμής η εργοδοσία δεν έχει σχηματίσει κάποια παράταξη για να πάρει μέρος...
Συνεχίζουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου