Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Συνέλευση 30 Απρίλη

 Όσα συζητήσαμε στη σημερινή μας συνάντηση στο "Γ. Ρίτσος" :

-Διαβάσαμε και συζητήσαμε τα mails που λαμβάνουμε από άλλες συνελεύσεις, άτομα ή συλλογικότητες.

-Ενημερωθήκαμε, όπως κάθε φορά, για τις δράσεις της βδομάδας που πέρασε και αυτής που έρχεται.

-Συζητήσαμε για τη συνέχιση των δράσεών μας σε σχέση με το Πατινάζ και το Μπαρουτάδικο. Από την κουβέντα αυτή προέκυψε η συγκρότηση μιας όμαδας εργασίας* που θα ασχολήθει με την παραγωγή λόγου και τη διαχείρηση των προτάσεων που έχουν κατατεθεί σε σχέση με την ανάδειξη του Αλσους ως ζωτικού πόλου στις περιοχές μας. Οι προτάσεις κινούνται στο σκεπτικό ενός 2ημέρου εκδηλώσεων στα τέλη Μάη που θα περιλαμβάνει αναδρομή στην ιστορία του Μπαρουτάδικου, ανοιχτή συζήτηση για το δημόσιο χώρο, συναυλία , ποδηλατοδρομία. Επίσης, επισημάνθηκε το πόσο σημαντικές είναι αυτές οι αφορμές για την περαιτέρω ζύμωση της συνέλευσής μας με τον κόσμο του Αιγάλεω.
*Η ομάδα εργασίας θα παρέχει στη συνέλευση τη δυνατότητα ευελιξίας και ενασχόλησης με τα υπόλοιπα καυτά ζητήματα της περιοχής μας και όχι μόνο.

-Συνεχίσαμε την κουβέντα για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και καταλήξαμε στην αφίσσα που θα κολλήσουμε τις επόμενες μέρες στις γειτονιές μας.

-Με αφορμή τις ολοένα αυξανόμενες αυτοκτονίες συνανθρώπων μας που καταγράφονται καθημερινά, συζητήσαμε και συνεχίζουμε να επεξεργαζόμαστε την ιδέα μιας εκδήλωσης για την Ψυχική Υγεία στους καιρούς της κρίσης. Την επόμενη Δευτέρα ολοκληρώνουμε τα σκεπτικά και προχωράμε σε υλοποίηση εν καιρώ.

-Κατορθώνοντας να διατηρήσουμε ένα σημαντικό πυρήνα ανθρώπων και μια όσο το δυνατόν πιο συνεπή και ειλικρινή αγωνιστική παρουσία στο Αιγάλεω, μέσα στους μήνες που πέρασαν διεκδικήσαμε τη στέγαση της συνέλευσής μας σε έναν από τους χώρους που ο Δήμος δαθέτει "για το λαό". Παίρνοντας αυτό που μας ανήκει στα χέρια μας για λίγες ώρες τη βδομάδα, αποδείξαμε πως μπορούμε να συνεχίσουμε τη δράση μας με εξίσου δυναμικές κινήσεις, ενώ την ίδια στιγμή αφήσαμε ένα μικρό αποτύπωμα του πολιτισμού μας στο δημόσιο χώρο. Με τον ήλιο όμως να βαράει υπερωρίες, αποφασίσαμε να ξαναβγούμε στην πλατεία!
Δευτέρα 7 Μάη Πλ. Εσταυρωμένου, λοιπόν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου