Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Συνέλευση Δευτέρας 28 Μάη, Πλατεία Εσταυρωμένου

- Η σημερινή συνάντηση ξεκίνησε με μια έκτακτη ενημέρωση. Μετανάστες που κατοικούν και εργάζονται στην περιοχή, προσέγγισαν τη συνέλευση και μας ενημέρωσαν για μια σειρά φασιστικών επιθέσεων που δέχθηκαν τις τελευταίες μέρες. Η επιθυμία σύμπραξης είναι δεδομένη, απέναντι τόσο στα ίδια τα φασιστικά σκουλίκια όσο και στην σιωπηλή αδράνεια των περιοίκων. Το πλάνο των αντιφασιστικών δράσεων εμπλουτίζεται.
Πρώτη δράση: Τρίτη 29/5 και ώρα 18.00 Συγκέντρωση στο σημείο της επίθεσης -Ιερολοχιτών 10- και από εκεί πορεία.
Δύο ακόμη πορείες θα διοργανωθούν μέσα στον Ιούνη.

- Ενημερώθηκαμε για τη μουσική βραδυά οικονομικής ενίσχυσης των απεργών χαλυβουργώ, την επαφή μαζί τους και την κατάστασή τους.

- Συζητήσαμε την περίπτωση του Φραγκίσκου Π. που χτυπήθηκε από ρεύμα όντας σκαρφαλωμένος σε κολώνα της ΔΕΗ προσπαθώντας "να πάρει αυτά που του ανήκουν", και τα ενδεχόμενα δράσεων αλληλεγγύης. Άνοιξαν ζητήματα ψυχικής υγείας και όξυνσης σε καιρούς κρίσης και περιμένουμε την επόμενη συνάντηση, ώστε να έχουμε συλλέξει όλα τα δεδομένα γύρω από την υπόθεση και να προχωρήσουμε σε πιθανή δράση.

- Ενημερωθήκαμε από την ομάδα εργασίας για την προετοιμασία του διημέρου εκδηλώσεων στο Πατινάζ (2-3 Ιούνη) και κανονίσαμε τα τελευταία πρακτικά ζητήματα.
 
- Τέλος, κουβεντιάσαμε σε σχέση με τις δράσεις που προκύπτουν από τη διασυνελευσιακή συνάντηση για την Υγεία στο Χαϊδάρι και συνυπογράφουμε την αφίσσα που προτείνει η ανοιχτή συνέλευση Περιστερίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου