Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Συνέλευση 9 Απρίλη

Τη Δευτέρα 9 Απρίλη στην τακτική μας συνέλευση στο "Γ. Ρίτσος" συζητήσαμε και αποφασίσαμε:

-Διαβάσαμε τα μέιλ που μας έχουν σταλεί από άλλες λαϊκές συνελεύσεις, συλλογικότητες και άτομα. Ενημερωθήκαμε για εκδηλώσεις και δραστηριότητές τους την εβδομάδα που πέρασε.

-Προχωρήσαμε σε απολογισμό των γεγονότων του Σαββάτου 7 Απρίλη με αφορμή την ομιλία του Σαμαρά στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης. Ο απολογισμός αυτός δεν έγινε στη βάση μιας συλλογικής απόφασης για συμμετοχή μας στην παρέμβαση ως λαϊκή συνέλευση αλλά στη βάση μιας πρωτοβουλίας που πάρθηκε από μέλη της συνέλευσής μας. Εστιάσαμε αφενός μεν σε τεχνικά ζητήματα, όπως ο λάθος χώρος που επιλέχθηκε για την συγκέντρωση, αφετέρου δε σε ουσιώδη, όπως η φύση των παρεμβάσεων της ΛΣΑ στις προεκλογικές συγκεντρώσεις.

-Απολογιστήκαμε τις έως τώρα δράσεις μας για το Μπαρουτάδικο και το Πατινάζ. Περάσαμε σε αυτοκριτική για την σχέση μας με την πρωτοβουλία περιοίκων του Πατιναζ για να αποφύγουμε οποιοδήποτε υπονοούμενο πατερναλιστικού χαρακτήρα από τη μεριά μας στη σχέση αυτή. Η δικαστική απόφαση για αναστολή των έργων για δύο μήνες μέχρι να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει οι κάτοικοι του Πατινάζ δεν πρέπει να σημάνει και ανάσχεση της αντίστασης και του αγώνα. Στην επόμενη συνέλευση θα προσδιορίσουμε ένα χρονοδιάγραμμα δράσεων στο Πατινάζ. Υπάρχει ήδη πρόταση για ποδηλατοδρομία στο Αιγάλεω, για συναυλία από νεολαίους της περιοχής στον χώρο του Πατινάζ και πρόταση για ενημερωτική αφίσα ενάντια στην λεηλασία του Μπαρουτάδικου.

-Ενωμερωθήκαμε για τις εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση των χαρατσιών. Με δεδομένο ότι η ΔΕΗ θα προχωράει σε διακοπή ηλεκτροδότησης σε καταναλωτές που χρωστούν ποσά μεγαλύτερα του χαρατσιού που τους αναλογεί, είναι δεδομένη η εμφάνιση των συνεργείων των εργολάβων στους δρόμους για να κόψουν το ρεύμα σε συνδημότες. Η ομάδα περιφρούρησης και επανσύνδεσης ηλεκτροδότησης παραμένει σε εγρήγορση. Έχουμε ήδη κάνει επανασύνδεση ρεύματος και επιπλέον, σε μια περίπτωση, επανασύνδεση υδροδότησης σε πάμφτωχο συνδημότη. Έχουμε πολλά, εύστροφα και πρόθυμα μαστόρια στη Λαϊκή μας Συνέλευση...

-Σχετικά με την απεχθή επαναδρομολόγηση της δημιουργίας στρατοπέδων συγκέντρωσης σε διάφορα σημεία της επικράτειας πρόκειται να οργανώσουμε διάφορες δράσεις. Σε πρώτο επίπεδο θα εκδοθεί αφίσα και κείμενο από την ΛΣΑ προκειμένου να απλωθεί ένας λόγος, όχι ενίσχυσης των μικροαστικών και ρατσιστικών αντανακλαστικών, αλλά ενάντια στον θεσμισμένο ρατσισμό που προωθεί τον κοινωνικό εκφασισμό.

-Αποφασίσαμε να συντάξουμε δύο κείμενα ως ΛΣΑ, ένα για τα γεγονότα του Σαββάτου με την ομιλία του Σαμαρά και ένα για τον αγωνιστή Δημήτρη Χριστούλα (είναι αναρτημένα ήδη στο ιστολόγιό μας)

Η επόμενη συνέλευσή μας ορίστηκε για τις 23 Απρίλη στο "Γ. Ρίτσος" και λίγες μέρες πριν θα δημοσιοποιήσουμε εδώ την ημερήσια διάταξη των υπό συζήτηση θεμάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου