Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Συνέλευση 23 Απρίλη

Βρεθήκαμε στην τακτική μας συνέλευση τη Δευτέρα 23 Απρίλη στο "Γ. Ρίτσος":

-διαβάσαμε τα μέιλ που μας έχουν στείλει όλη την προηγούμενη εβδομάδα και ενημερωθήκαμε για τις δραστηριότητες άλλων λαϊκών συνελεύσεων ανά την επικράτεια

-αποφασίσαμε να δημοσιοποιήσουμε κείμενο σχετικό με την "αυτοκτονία" του Σάββα Μετοικίδη. Στην συνέλευσή μας υπάρχουν εκπαιδευτικοί που για πολλά χρόνια συνέπρατταν στους συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς αγώνες με τον Σάββα. Διαπιστώσαμε για μια ακόμη φορά την "συμμετοχή" της κρίσης άλλες φορές ως αίτιο και άλλες φορές ως αφορμή για την δημιουργία τέτοιων οριακών υπαρξιακών και πολιτικών καταστάσεων. Το κείμενό μας έχει ήδη αναρτηθεί..

-στη συνέλευσή μας παραβρέθηκε φίλος του Διονύση Γοργόγιαννη, μας ενημέρωσε, πέρα από το ότι ο Διονύσης είναι από το Αιγάλεω, για όλα όσα του συνέβησαν την περασμένη εβδομάδα και τον οδήγησαν σε δημόσια καταγγελία. Δεσμευτήκαμε για την αμέριστη αλληλεγγύη μας, θα δημοσιοποιήσουμε την καταγγελία του, θα του σταθούμε σε ό,τι χρειαστεί.... και θα δυναμώσουμε τον λόγο μας ενάντια στην κρατική καταστολή. Το κείμενό μας έχει ήδη αναρτηθεί.

-αποφασίσαμε την διάχυση λόγου και δράσεων σχετικά με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών  μετά τις εκλογές καθώς το κοινωνικό πεδίο βρίσκεται υπό εκλογική ομηρεία.

-αφού έρθουμε σε επαφή με άμεσα ενδιαφερόμενους (περίοικους και νεολαίους της περιοχής) δρομολογούμε εκδηλώσεις στο "Πατινάζ" ενάντια στην τσιμεντοποίηση του Μπαρουτάδικου. Πρόκειται για μια ενημερωτικά αφίσα, για μια ποδηλατοδρομία και για μια συναυλία με συγκροτήματα από την πόλη μας.Την επόμενη Δευτέρα ορίζουμε το χρονοδιάγραμμα των δράσεων. Εν τω μεταξύ το Δασαρχείο Αιγάλεω έχει θεωρήσει έκνομη εδώ και δύο εβδομάδες την αυθαίρετη τοποθέτηση ενός λυόμενου οικήματος από τον Δήμο στην περιοχή του Μπαρουτάδικου πίσω από τον ΟΑΕΔ. Στο βαθμό που η Δήμος Αιγάλεω δεν απομακρύνει το κατασκεύασμα της επόμενες ημέρες... θα το απομακρύνουμε εμείς από το άλσος.

-αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στην πορεία αλληλεγγύης προς τους 4 προφυλακισένους αγωνιστές της 12 Φλεβάρη που διοργανώνεται από πολλές λαϊκές συνελεύσεις του λεκανοπεδίου. Η υπογραφή της δικής μας λαϊκής συνέλευσης δεν μπήκε στην αφίσα από λάθος συνεννόηση, αυτό όμως δεν έχει όμως τόση σημασία όσο η παρουσία μας το Σάββατο 28 Απρίλη το πρωί στο Μοναστηράκι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου