Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Συνέλευση 2 Απρίλη

Στη συνέλευση της Δευτέρας 2 Απρίλη συζητήσαμε και αποφασίσαμε:

-ενημερωθήκαμε τόσο από την ψηφιακή μας αλληλογραφία όσο και από συναγωνιστές για διάφορες εκδηλώσεις και δράσεις άλλων λαϊκών συνελεύσεων και κοινωνικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων. Επιπλέον, αναλήφθηκαν δεσμεύσεις για την παρουσία εκπροσώπων της συνέλευσης όπου υπάρχει ανάλογη απόφαση. Ενημερωθήκαμε  για την συγκέντρωση και πορεία της παρασκευής 6 Απρίλη το απόγευμα από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην Χαλκοκονδύλη που καλούν διάφορες κοινωνικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις και λαϊκές συνελεύσεις και αποφασίσαμε τη συμμετοχή μας

-έγινε ενημέρωση αλλά και αποτίμηση της συμμετοχής μας στην μοτοπορεία του Σαββάτου 31 Μάρτη στα δυτικά προάστια, αναγνωρίσαμε τη θετικότητα του εγχειρήματος, τη ζωντάνια αυτής της συλλογικής παρουσίας μέσα στις γειτονιές αλλά συνάμα θίξαμε και τη λειψή μας συμμετοχικότητα. Χρειάζεται προσπάθεια για να παραχθούν περισσότερες δεσμεύσεις και καλύτερος συντονισμός των συλλογικών μας «υποχρεώσεων».

-Συζητήσαμε για την υπόθεση του Πατινάζ και τις τελευταίες εξελίξεις. Υπάρχει απόφαση του δασαρχείου που ενεργοποιήθηκε πρόσφατα (σχετικά με ένα προσκοπικό τροχόσπιτο που στήθηκε μέσα στο άλσος) και που απαγορεύει οποιαδήποτε χρήση του χώρου μέσα στο Μπαρουτάδικο για την οποία δεν έχει προηγηθεί πράξη αποχαρακτηρισμού γης. Η απόφαση αυτή προφανώς μπλοκάρει και τις κινήσεις του δήμου για την κατασκευή του Β/Ν σταθμού αλλά μένει να πιστοποιηθεί το γεγονός επακριβώς. Ανταλλάξαμε σκεπτικά γύρω από τη σχέση μας με την πρωτοβουλία περιοίκων Πατινάζ προκειμένου να είμαστε συλλογικά συνεπείς στις τοποθετήσεις μας στην κοινή συνέλευση, την οποία εμείς έχουμε ζητήσει από τους περίοικους και η οποία έχει προσδιοριστεί για την Τετάρτη 4 Απρίλη στις 5 μμ στο Πατινάζ. Αποφασίσαμε τις επόμενες κινήσεις της ΛΣΑ για την παρεμπόδιση της παρουσίας των εργολάβων στο Πατινάζ, κινήσεις που αφορούν στην αντιπληροφόρηση, πρωτίστως, καθώς η προπαγάνδα της δημοτικής αρχής ενάντια στον συγκεκριμένο αγώνα έχει ξεπεράσει κάθε όριο διαστρέβλωσης και συκοφαντίας.

-έγινε μια ενημέρωση για τον αγώνα των κατοίκων στην Χαλκιδική ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, ενός αγώνα που βρίσκεται σε εξέλιξη και που είναι προφανές ότι μπορεί να συνδεθεί σε αρκετά περιεχόμενα με τον αγώνα μας ενάντια στην τσιμεντοποίηση του Μπαρουτάδικου. Επίσης ενημερωθήκαμε για τις εξελίξεις στην Πεντέλη και την επιθετικότητα της Εκκλησίας ενάντια στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής. Ανιχνεύουμε διασυνδέσεις με τους αγώνες αυτούς για να προεκτείνουμε τα περιεχόμενά τους στην πόλη μας.

-συζητήσαμε διάφορες προτάσεις γύρω από την θεσμική ρατσιστική επίθεση που εξελίσσεται τις τελευταίες εβδομάδες σχετικά με την κατασκευή στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών σε διάφορα σημεία της επικράτειας. Αρχικά αποφασίσαμε την έκδοση μιας αφίσας και τη σύνταξη ενός κειμένου.

-ανανεώσαμε το δίκτυο της ΛΣΑ για την σύνδεση ηλεκτροδότησης καθώς φαίνεται ότι τα συνεργεία των εργολάβων έχουν αρχίσει να κόβουν το ρεύμα σε κατοίκους της περιοχής. Εκτενής συζήτηση για τα χαράτσια θα γίνει στην αμέσως επόμενη συνέλευσή μας.

-κατατέθηκε πρόταση για την δημιουργία συλλογικών υποδομών και πρακτικών αντιπροτάσεων της ΛΣΑ εν μέσω της κρίσης ως χαρακτηριστικό του εγχειρήματός μας. Επειδή ανοίξανε πολλά περιεχόμενα και υπήρξε ενδιαφέρον για περισσότερες τοποθετήσεις, η συζήτηση θα συνεχιστεί στην αμέσως επόμενη συνέλευσή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου