Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Επαίσχυντη ανακοίνωση του Δήμου Αιγάλεω για την αντίσταση των κατοίκων στην τσιμεντοποίηση του Μπαρουτάδικου

Ακατανόητη η αντίδραση μικρής ομάδας συμπολιτών μας στην ανέγερση Βρεφονηπιακού σταθμού στην πόλη μας.
Αιγάλεω 09/03/2012
Αναίτια και ακατανόητη είναι η αντίδραση μικρής ομάδας συμπολιτών μας σχετικά με το υπό ανέγερση κτίριο του Βρεφονηπιακού Σταθμού σε οικόπεδο του Δήμου μας, στα όρια του Άλσους της πόλης μας.
Για την έγκυρη και ολοκληρωμένη ενημέρωση των πολιτών υπογραμμίζουμε ότι :
1. Πρόκειται για ένα σημαντικό κοινωφελές έργο που ενισχύει τις δομές κοινωνικής προστασίας και φροντίδας του παιδιού.
2. Η κατασκευή του ικανοποιεί ένα χρόνιο αίτημα για την ασφαλή και ποιοτική στέγαση των παιδιών.
3. Για το εν λόγω έργο υπάρχει η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας.
4. Η Διοίκηση του Δήμου εξάντλησε κάθε όριο διαλόγου σε κατ΄ ιδίαν συναντήσεις με την μικρή ομάδα κατοίκων που αντιδρούν, παρέχοντας όλες τις πληροφορίες και τον σχετικό φάκελο του έργου, αποδεικνύοντας με απόλυτη σαφήνεια και τεκμηρίωση για την αναγκαιότητα του έργου και τις θετικές συνέπειες που θα προκύψουν για την ασφαλή και ποιοτική φροντίδα των παιδιών της πόλης μας.
5. Ο Δήμος Αιγάλεω δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι θα προστατεύσει το δικαίωμα των συμπολιτών του, κυρίως των παιδιών, για ασφαλή και ποιοτική ζωή.
6. Σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να «κάνει πίσω» από έργα κοινωφελούς χαρακτήρα και σκοπού, όπως είναι η κατασκευή του συγκεκριμένου παιδικού σταθμού, που συμβάλλουν στην ποιοτική αναβάθμιση της καθημερινότητας στην πόλη μας.
Καλούμε την μικρή ομάδα συμπολιτών μας που αντιδρούν αναίτια στην κατασκευή του έργου, να επανεξετάσουν την στάση τους και να προτάξουν το δημόσιο συμφέρον κυρίως δε την ποιότητα ζωής των παιδιών του Αιγάλεω. 

Από το μπλογκ του Δήμου Αιγάλεω


Πέρα από τις ουσιαστικές μας διαφωνίες που θα διατυπωθούν με κάθε τρόπο σε κάθε παράγραφο αυτής της κατάπτυστης ανακοίνωσης πρέπει να προσέξουμε μερικά πράγματα που θα λειτουργήσουν ως προπομποί της επερχόμενης καταστολής κάθε ακηδεμόνευτου εγχειρήματος.
Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, απαντώντας σε επερώτηση του Καρατζαφέρη, δήλωσε μόλις προχτές στη Βουλή μεταξύ αλλων:
"Έρχομαι στο ζήτημα που θέσατε. Ο,τι τον τελευταίο καιρό έχει διαταραχθεί η κοινωνική ειρήνη, με τις παρελάσεις…Χθες συζητήσαμε στο υπουργικό συμβούλιο για το ζήτημα αυτό. Και πρέπει να σας πω ότι υπάρχει μεγάλος προβληματισμός, τέθηκε από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και τη Δευτέρα θα γίνει και διυπουργική σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό. Δεν είναι δυνατόν μικρές ακραίες ομάδες να εμποδίζουν τις κοινωνικές εθνικές και όποιες άλλες δραστηριότητες έχουμε σε αυτήν τη χώρα. Κι αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε. Πρέπει να σταθούμε όλοι απέναντι. Είναι ισχνές μειοψηφίες οι οποίες επιχειρούν εν μέσω της κρίσης, εν μέσω του πανικού και της αγωνίας που υπάρχει στους πολίτες να επιβάλλουν τις δικές τους απόψεις. Αυτό δεν μπορεί να γίνεται σε μια Δημοκρατία. Ακόμα και από τον πιο αγανακτισμένο πολίτη. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί ξανά
Μικρές ακραίες ομάδες λοιπόν αποκαλούνται οι χιλιάδες των ανθρώπων που βγαίνουν στους δρόμους για να αντισταθούν στην επαχθή καπιταλιστική λεηλασία των ημερών μας. Και μάλιστα ΘΑ ΠΑΤΑΧΘΟΥΝ. Αν παρατηρήσουμε λοιπον την ανακοίνωση του Δήμου Αιγάλεω για τα γεγονότα της Πέμπτης στο "Πατινάζ" διαβάζουμε:
"Καλούμε την μικρή ομάδα συμπολιτών μας που αντιδρούν αναίτια στην κατασκευή του έργου, να επανεξετάσουν την στάση τους και να προτάξουν το δημόσιο συμφέρον κυρίως δε την ποιότητα ζωής των παιδιών του Αιγάλεω"
Δεν πρόκειται για τυχαίες αντιστοιχίσεις. Πρόκειται για κατασταλτική πολιτική που επιδιώκει την διαστρέβλωση της πραγματικότητας, την περιθωριοποίηση των αντιστάσεων και την "πάταξή" τους. Οπουδήποτε στην επικράτεια και στο προκείμενο στην πόλη μας. 

Αμ δε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου