Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Μαζευόμαστε και πάλι σήμερα 13 Φλεβάρη στις 7μμ στο "Γ. Ρίτσος"

Μετά τις δραματικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών και την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης από την Βουλή είναι γεγονός ότι η καθημερινή μας ζωή θα επιβαρυνθεί τα μέγιστα και μάλιστα σε καθεστώς πολιτικής και κοινωνικής ομηρείας πολλών ακόμη χρόνων. 

-Στη σημερινή μας συνέλευση θα ανταλλαχθούν απόψεις και θα επικοινωνηθούν εκτιμήσεις γύρω από την τρέχουσα συγκυρία με σκοπό να προωθηθούν αντίστοιχες δράσεις στην πόλη μας. Ήδη η κινητικότητα πολλών λαϊκών συνελεύσεων, εν μέσω μια γενικότερης κοινωνικής αναταραχής, διαμορφώνει μια συνθήκη αισιοδοξίας για αποτελεσματική αντίσταση και ανυπακοή. Μας έγινε αντιληπτή, εξάλλου, η οριακή κοινωνική δυσφορία και στην πορεία που διοργανώσαμε το Σάββατο 12 Φλεβάρη στις γειτονιές του Αιγάλεω.Υπάρχει μια αναμφισβήτη κοινωνική δεκτικότητα για περαιτέρω δράσεις.

-Η κατάσταση σχετικά με τα χαράτσια έχει παγώσει χωρίς να μπορούμε να προλέξουμε τις κινήσεις του υπουργείου οικονομικών καθώς αλλάζει διαρκώς τις χρονικές ρήτρες αποπληρωμής των λογαριασμών. Θα συζητήσουμε και πάλι ό,τι νεώτερο με δεδομένο ότι έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθούμε τις κινήσεις της ΔΕΗ πριν τις δρομολογήσει.

-Θα συζητήσουμε ό,τι χρειάζεται για την όσο το δυνατόν καλύτερη διοργάνωση της γιορτής αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της 3Ε Εκτυπωτικής που έχει προσδιοριστεί για την Παρασκευή 17 Φλεβάρη στο "Γ. Ρίτσος". Βρισκόμαστε σε διαρκή επαφή με τους εργαζόμενους και θα στηρίξουμε τον αγώνα τους μέχρι τέλους.

-Υπάρχει ανοιχτό το ζήτημα εξεύρεσης στέγης και φαγητού για πολλούς χειμαζόμενους αιγαλιώτες. Θα συζητήσουμε όλες τις δυνατότητες κάλυψης αυτών των επιβιωτικών αναγκών με όρους ριζοσπαστικής αλληλεγγύης πέρα από θλιβερές φιλανθρωπίες και θεσμικές μανούβρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου