Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Συνέλευση 13-2-2012


Συναντηθήκαμε και πάλι σήμερα κάτω από τη σκιά των χθεσινών γεγονότων (Κυριακή 12/2/2012) και συζητήσαμε:
  • Την επιτυχημένη πορεία του Σαββάτου στο Αιγάλεω από τη Λ.Σ.  για να κινητοποιήσουμε τον κόσμο για το κάλεσμα της Κυριακής στο Σύνταγμα. Χωρίς καμία ιδιαίτερη προετοιμασία, καταφέραμε και μαζευτήκαμε 100-120 άτομα στην πλ. Εσταυρωμένου. Κάναμε μια καλή πορεία στις γειτονιές, που είχε παλμό και δυναμικότητα. Εντοπίσαμε την έλλειψη προπαγάνδισης και κινητοποίησης στου Λιούμη και στον Αγ. Σπυρίδωνα και θα το ξαναδούμε. 
  • Τα γεγονότα της Κυριακής, τα έκτροπα και την απροκάλυπτη αστυνομική βία. Η Λ.Σ. ξεκίνησε από το μετρό του Αιγάλεω που είχε δώσει ραντεβού γύρω στις 4.30 και ο κόσμος ήταν πάρα πολύς.  Πήγε στο Μοναστηράκι που είχε ραντεβού με τις άλλες Δυτικές Συνοικίες και πορεύτηκε μετά στην πλ. Κοραή που ήταν το ραντεβού όλων των συνελεύσεων. Η συζήτηση κινήθηκε κυρίως πάνω σε 2 άξονες: α. στην αποτίμηση των γεγονότων και β. στο πώς μπορούμε να συνεχίσουμε. Για τον πρώτο άξονα αυτό που φάνηκε από την κουβέντα ήταν η απύθμενη οργή του κόσμου για την απροκάλυπτη και παράλογη αστυνομική βία, καθώς επίσης και τα αντανακλαστικά της συνέλευσης ως προς την καλύτερη αντιμετώπιση των χημικών, κ.λπ.  Έγινε μια πρόταση να κάνουμε και άλλη μια εκδήλωση για τη βία της αστυνομίας, όπως είχαμε κάνει και το καλοκαίρι. Θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα. Η συζήτηση που έγινε γύρω από το πώς μπορούμε να συνεχίσουμε και τι περιμένουμε από το κίνημα ήταν μεγάλη και ενδιαφέρουσα, αλλά όπως είναι αναμενόμενο μια τόσο σημαντική συζήτηση δεν είναι δυνατόν να ολοκληρωθεί σε μια μόνο συνέλευση.
  • Κάτοικοι από την περιοχή του Λιούμη, ήρθαν στη συνέλευση και μας ενημέρωσαν ότι ο Δήμος θέλει να χτίσει έναν παιδικό σταθμό στην πίστα του πατινάζ, κοντά στο μπαρουτάδικο που είναι εστία πράσινου για την περιοχή, καθώς επίσης έχει και κούνιες, όπου παίζουν τα παιδιά του Λιούμη. Οι κάτοικοι πήγαν στο Δήμο, όπου όπως είναι φυσικό δεν βρήκαν καμία ανταπόκριση και έτσι μάζεψαν υπογραφές και προς το παρόν σταμάτησαν το ξεκίνημα του έργου. Την Τετάρτη 15-2-2012 στις 5 μμ. έχουν συνέλευση στην πίστα του πατινάζ (πίσω από το 4ο Λύκειο) για να δουν πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Όποιος μπορεί ας συμμετάσχει. 
  • Ακόμη, ενημερωθήκαμε για τη συνέλευση των Δυτικών Προαστίων που είχε γίνει στα ΤΕΙ Αθηνών, καθώς και για τη Συνέλευση των Συνελεύσεων που έγινε το Σάββατο 11-2-2012 στο αμφιθέατρο του Παντείου Πανεπιστήμιου. Η επόμενη συνέλευση των Δυτικών Προαστίων είναι την Τρίτη 21/2/2012 στα ΤΕΙ Αθηνών. 
  • Τέλος, καθορίσαμε τις τελευταίες λεπτομέρειες για την εκδήλωση που θα κάνουμε στο Γ. Ρίτσος για την αλληλεγγύη στους εργαζομένους της 3Ε Εκτυπωτικής. Καθορίστηκε προπαγάνδιση την Τρίτη 14-2-2012 στη λαϊκή αγορά στα Νταμαράκια και την Πέμπτη  16-2-2012 εξόρμηση στις γειτονιές με ντουντούκες. Οι μουσικοί της εκδήλωσης θα πρέπει να είναι την Παρασκευή 17-2-2012 στις 5.30 μμ. στο Ρίτσος για τη ρύθμιση του ήχου και οι υπόλοιποι, όσοι μπορούμε να έχουμε πάει ως τις  6.30.
Την άλλη Δευτέρα θα συζητήσουμε για τους αστέγους της πόλης μας και πως μπορούμε να βοηθήσουμε, ποιες δράσεις θα κάνουμε σχετικά με ενεχυροδανειστήρια και τους και την εκδήλωση για την καταστολή.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου