Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Δυό λόγια για τους ανθρώπους που διώκονται από την Κυριακή 12 Φλεβάρη

Σύμφωνα με την αστυνομία: «από τους 79 συλληφθέντες της Κυριακής 12 Φλεβάρη ,οι οποίοι θα παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη, οι 53 είναι Έλληνες και οι 26 αλλοδαποί,

Όσον αφορά στην ηλικία τους, τρεις είναι ανήλικοι, ηλικίας 14 έως 17 ετών, 41 είναι από 19 έως 29 ετών, 27 είναι από 31 έως 39 ετών και οι υπόλοιποι οκτώ είναι 40 ετών και άνω.
 

Επίσης, όσον αφορά την επαγγελματική τους ενασχόληση και ιδιότητα 15 δήλωσαν άνεργοι, τέσσερις δήλωσαν φοιτητές, δύο δήλωσαν μαθητές, ένδεκα ιδιωτικοί υπάλληλοι, δύο ελεύθεροι επαγγελματίες, ένας καθηγητής, ένας ασκούμενος δικηγόρος, ένας αυτοκινητιστής, ένας σκηνοθέτης, δύο οικοδόμοι και 39 άτομα δεν δήλωσαν επάγγελμα.
 

Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν κατά περίπτωση, τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, απόπειρας βαριάς σωματικής βλάβης, απρόκλητες σωματικές βλάβες, κλοπής, διατάραξης κοινής και οικιακής ειρήνης, αντίστασης, εξύβρισης καθώς επίσης και αδικήματα που αφορούν παραβάσεις των Νόμων περί όπλων και σχετικά με εκρηκτικές ύλες»

Η ανθρωπογεωγραφία των συλληφθέντων φωτογραφίζει με σαφήνεια την ποιότητα των ανθρώπων που συμμετείχαν στην μεγάλη διαδήλωση της Κυριακής. Άνθρωποι ταξικά προσδιορισμένοι, άνθρωποι που πλήττονται καίρια από την καπιταλιστική επίθεση των τελευταίων χρόνων, άνθρωποι που είχαν εκατομμύρια λόγους να βρίσκονται στους δρόμους και που τους πήραν από τις γραμμές μας για να τους καθίσουν στο εδώλιο των δικαστηρίων τους.

Από την άλλη μεριά και οι κατηγορίες που τους προσάπτουν οι «αδέκαστοι» δικαστές ενέχουν την ειρωνεία της αντεστραμμένης πραγματικότητας. Απόπειρες ανθρωποκτονίας , βαριάς σωματικής βλάβης, απρόκλητων σωματικών βλαβών και μάλιστα σε εκτεταμένα μεγέθη επισυμβαίνουν αυτές τις ώρες και κάθε στιγμή σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας καθώς αποκλείονται χιλιάδες άνθρωποι από κάθε βαθμίδα περίθαλψης. Η διατάραξη κοινής και οικιακής ειρήνης είναι πασιφανής σε κάθε σπίτι και κάθε συνοικία, σε κάθε δρόμο και κάθε πόλη καθώς ξεθεμελιώνεται οτιδήποτε εξασφαλίζει τα στοιχειώδη για την επιβίωση. Και φυσικά, η αντίσταση στις ταπεινώσεις, στην ωμή κοροϊδία από τα έδρανα, από τους άμβωνες, από τα κανάλια, η αντίσταση στα χημικά και τις χειροβομβίδες κρότου-λάμψης θεωρείται αδίκημα.

Είναι πασιφανές λοιπόν ποιους θεωρούμε πρόβλημα στη ζωή μας. Καθήκον που απορρέει από την συνείδηση αλληλεγγύης και αξιοπρέπειας που μάς συνέχει είναι η
αλληλεγγύη στους συλληφθέντες της 12 Φλεβάρη.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου