Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Συνέλευση 23 Γενάρη

Στην συνέλευση της 23 Γενάρη συζητήθηκαν:

-Για το χαράτσι της ΔΕΗ / έχει συγκροτηθεί ομάδα περιφρούρησης που μπορεί να παρέμβει σε 10' όπου εμφανιστεί συνεργείο των εργολάβων για να διακόψει την ηλεκτροδότηση σε συνδημότες.Υπάρχουν δύο τηλέφωνα  που θα λειτουργήσουν ως συντονιστές των κινήσεων. Υπάρχει διαθέσιμος τεχνικός συναγωνιστής που μπορεί να επανασυνδέσει άμεσα το ρεύμα αν και όταν διακοπεί.
Επιμένουμε στη θέση μας για κάθετη άρνηση πληρωμής όχι μόνο του χαρατσιού αλλά και του λογαριασμού. Γνωρίζουμε ότι σε μερικές περιοχές ( ή σε ΑΤΜ) μπορεί κάποιος να πληρώσει μόνο το αντίτιμο του ρεύματος αλλά στο βαθμό που αυτό θεωρείται απλώς ως ποσό έναντι του λογαριασμού και δεν αποτρέπει την διακοπή της ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ, δεν το προτείνουμε.

-Για την πορεία στο Βόλο σε αλληλεγγύη στους απεργούς χαλυβουργούς/ συζητήθηκαν τα περιεχόμενα, συντάχθηκε κείμενο και αφίσα (που θα αναρτηθούν εδώ) και προχωρήσαμε στα πρακτικά της συνδιοργάνωσης. Θα ξεκινήσουμε όλοι μαζί με λεωφορείο από το Μετρό Αιγάλεω στις 7 το πρωί του Σαββάτου 28 Γενάρη προκειμένου να είμαστε εγκαίρως στην πλατεία Ελευθερίας στο Βόλο στις 12.30μμ που θα ξεκινήσει η πορεία. Δεν έχουμε λήξει ακόμη αν θα επιστρέψουμε την ίδια ημέρα ή την Κυριακή. Όλα αυτά (αλλά και το πόσα λεωφορεία θα κλείσουμε) θα αποφασιστούν την Πέμπτη 26 Γενάρη στις 7μμ στην διασυνελευσιακή των Δυτικών στο ΤΕΙ Αθήνας Κτίριο Κ16. Επίσης, μέρος των εξόδων μετάβασης θα αναλάβει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγάλεω για να διευκολυνθούν όσοι άνεργοι δυσκολεύονται να συμμετάχουν.

-Για την αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της 3Ε Εκτυπωτικής / Αποφασίσαμε να διοργανώσουμε γιορτή αλληλεγγύης στο πνευματικό κέντρο του δήμου "Γ. Ρίτσος"  μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Οι μέρες είναι δύσκολες για τους εργαζόμενους στην 3Ε που χρειάζονται οικονομική, πολιτική αλλά και ηθική στήριξη. Η ακριβής ημερομηνία και το περιεχόμενο θα συζητηθούν την Δευτέρα 30 Γενάρη στην επόμενη συνέλευση

-Σε συζήτηση για τα χαρακτηριστικά της κοινωνικής αλληλεγγύης/καταλήχθηκαν τα χαρακτηριστικά των κινήσεών μας. Προφανώς και ενδιαφερόμαστε για τους άστεγους αρχικά που έχουν αρχίσει να δηλώνουν παρουσία στην πλατεία Εσταυρωμένου, στο Μπαρουτάδικο και σε άλλες πλατείες του Αιγάλεω και υπάρχουν προτάσεις που μένει να τις επεξεργαστούμε άμεσα για να προχωρήσουμε σε δράσεις αλληλεγγύης. Μια αλληλεγγύη που δεν θα συγχέεται ούτε με την υποκριτική φιλανθρωπία, ούτε με την υποκατάσταση των κρατικών δομών, ούτε με τη λογική της ανάθεσης αλλά θα παράγει διαρκώς λύσεις μέσα από τον συλλογικό αγώνα, την κοινωνική αντίσταση και την ανυπακοή.

Η ατζέντα της επόμενης συνέλευσης θα είναι και πάλι τα χαράτσια της ΔΕΗ και οι σχετικές εξελίξεις, η αποτίμηση της πορείας στον Βόλο και η συνέχεια της αλληλεγγύης στους χαλυβουργούς, η διοργάνωση της γιορτής αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της 3Ε Εκτυπωτικής, η διαμόρφωση προτάσεων έμπρακτης αλληλεγγύης -αρχικά- στους άστεγους, η υπόθεση με τα ενεχυροδανειστήρια που έχουν αρχίσει να φυτρώνουν σαν μανιτάρια στην περιοχή μας -και όχι μόνο- σε συνδυασμό με τις ληστρικές τράπεζες που καλύπτονται πίσω από την εταιρική ανωνυμία τους.
Συνεχίζουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου