Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Για την παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο Αιγάλεω της 10 Νοέμβρη


Η Λαϊκή Συνέλευση Αιγάλεω (ΛΣΑ) κάλεσε σε παρέμβαση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αιγάλεω την Πέμπτη 10 Νοέμβρη με σκοπό να απαιτηθεί από τη δημοτική αρχή θέση, λύση και δέσμευση για τα χαράτσι και τις απειλούμενες διακοπές ηλεκτροδότησης, όπως επίσης και ικανοποίηση του αιτήματος συμβασιούχων του Δήμου για καταβολή των οφειλόμενων μισθών τους. 
Η παρέμβαση κρίνεται θετική, τόσο από άποψη συμμετοχής (περισσότερα από 100 άτομα), όσο και από πλευράς στόχων, αφού το δημοτικό συμβούλιο υποχρεώθηκε να συζητήσει και τα δύο θέματα ως πρώτα (αρχικά για τους συμβασιούχους και στη συνέχεια για τα "χαράτσια"). Όσον αφορά την υπόθεση των συμβασιούχων υπήρξε "κατανόηση" από μεριάς της δημοτικής αρχής αλλά καμία ουσιαστική δέσμευση για την καταβολή των δεδουλευμένων. Όσον αφορά την υπόθεση του "χαρατσιού" της ΔΕΗ ο Δήμος εξέδωσε ανακοίνωση την Δευτέρα 14 Νοέμβρη, ομόφωνα ψηφισμένη από το δημοτικό συμβούλιο, όπου δηλώνει ότι θα "πρωτοστατήσει" στην υπεράσπιση όσων αιγαλιωτών αρνηθούν να πληρώσουν και θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει την διακοπή της ηλεκτροδότησης σε κάθε σπίτι της πόλης. 
Στα γενικά συμεράσματα, μπορούμε να καταγράψουμε το γεγονός ότι οι αποφασιστικές και μαζικές παρεμβάσεις ενεργών πολιτών, μπορούν να έχουν αποτελέσδματα, προφανώς δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα ότι όλες οι δεσμεύσεις θα υλοποιηθούν, όμως η συγκεκριμένη παρέμβαση είναι μια αφορμή για να διαφανεί η δύναμη του συλλογικού λαϊκού παράγοντα. Σ' αυτή την κατεύθυνση θα υπάρξει συνέχιση των όποιων κινητοποιήσεων θα απαιτηθούν στο επόμενο διάστημα.
Μελανό σημείο στη συνολική και πολύωρη παρέμβασή μας υπήρξε η στάση των συμβούλων της "Λαϊκής Συσπείρωσης", ένα περιστατικό για το οποίο υπάρχει μονομερής και στρεβλή εικόνα και καταγγελία του ΚΚΕ που δημοσιεύτηκε στο φύλλο του "Ριζοσπάστη" το Σάββατο 12 Νοέμβρη.
Για το περιστατικό αλλά και για την στάση όλων των δημοτικών παρατάξεων θα επανέλθουμε σύντομα σε επόμενη ανακοίνωσή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου